02 / 522 36 40
Informacije
Celostna oskrba odraslih oseb z motnjo v telesnem in duševnem razvoju.

Obvestilo obiskovalcem

OBVESTILO OBISKOVALCEM 6 9 2021

Skladno z določili Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. L. št. 142/2021 z dne 4.9.2021) se, z namenom varovanja zdravja uporabnikv in zaposlenih, vstop v enoto omogoči osebam ki,

 

izpolnjujejo pogoj prebolevnosti, cepljenosti in testiranja (PCT)

Za vstop v enoto vas prosimo, da počakate na sprejem zaposlenega.

Za razumevanje in upoštevanje zgoraj navedenega se vam zahvaljujemo.

 

Angela Benko Lang                                                                                                                                                                                                                                                                                        Direktorica VDC Murska Sobota

Obvestilo – 21.1.2021

Spoštovani uporabniki in svojci,

obveščamo Vas, da se s ponedeljkom, 25.1.2021, sprosti delna omejitev izvajanja varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji – dnevna storitev.

Trenutno poteka izvajanje storitve na vseh lokacijah, ob upoštevanju vseh sprejetih ukrepov za preprečevanje okužbe.

Trudimo se dogovarjati z Zdravstvenimi domovi v Pomurju, da se čim prej cepimo vsi zainteresirani uporabniki in zaposleni. Vsi zaposleni, ki niso preboleli okužbe in še niso bili cepljeni, tedensko opravljajo hitra testiranja na COVID 19.

Upam, da se bomo v prihodnjih dneh, v čim večjem številu zbrali v VDC – ju. Želim, da nadaljujemo naše delo, ki nam prinaša dobro počutje in vsem nam zadovoljstvo.

 

Prijazno vas pozdravljam,

Angela Benko Lang, direktorica

Obvestilo

Številka: 9004-02/2020

Datum: 17.12.2020

SPOŠTOVANI  UPORABNIKI IN SVOJCI

Precej časa je minilo, ko smo Vas seznanili, da moramo na osnovi prejetega obvestila s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, izvajati storitev  omejeno, samo za tiste uporabnike, ki potrebujejo nujno varstvo.

V začetku omejenega delovanja v nobeni enoti ni bila potreba po nujnem varstvu. Vsi uporabniki in njihovi svojci ste izrazili možnost ostati doma.

Vodja vsake enote Vas je poklicala in spremljala na daljavo, večinoma po telefonu,  kako se počutite, ali kaj potrebujete, da vam uredimo in pomagamo.

Enota Ljutomer se je zaradi pojava virusa zaprla že pred epidemijo.

V mesecu novembru smo enoto Ljutomer začasno dali v uporabo Domu starejših občanov Ljutomer. V njej  so nameščeni  stanovalci doma.

Prav tako je začasno enota dnevnega varstva Gornja Radgona  namenjena uporabnikov Bivalne enote Gornja Radgona.

V  VDC Murska Sobota si bomo prizadevali, da bomo vaše potrebe po nujnem vključevanju in pomoči ter delu s posameznikom prilagajali.

V kolikor potrebujete  vključitev  jo nudimo  trenutno lahko v enotah:  Murska Sobota, BE Ljutomer, BE Lendava in v VDC Lendava.   Za uporabnike enote Gornja Radgona bomo v času uporabe prostorov enote za izolacijo,  nudili nujno varstvo v enoti Murska Sobota. Na tej lokaciji deluje ves čas uprava zavoda in je na voljo več prostih delavnic. Skupine se med seboj ne mešajo.

Uporabniki, ki ste se prijavili za cepljenje proti virusu COVID -19, boste pravočasno obveščeni o kraju in datumu cepljenja.

V prihajajočih božično novoletnih praznikih vsem želim, da ostanete zdravi in praznike preživite dobre volje v družbi svojih domačih.

Po telefonu smo vam vedno na voljo, tako vodje enot kot  direktorica.

Lepo pozdravljeni,

Angela Benko Lang, direktorica

 

Obvestilo o potrjenih okužbah v Bivalni enoti Gornja Radgona – 14.12.2020

Obvestilo o potrjenih okužbah  v  Bivalni enoti Gornja Radgona

Spoštovani,

Okužba z virusom COVID-19 se je pojavila tudi v naši BE Gornja Radgona.

Okuženi sta 2 zaposleni ter 8 uporabnikov.

Okužene uporabnike smo včeraj preselili v prostore  dnevnega varstva VDC Gornja Radgona, ki so v neposredni bližini.

Zdravstveno stanje uporabnikov je stabilno,  trenutno se dobro počutijo.

Z njimi delajo zaposleni zdravstveni delavci.

Uporabniki, ki so na testiranju na virus bili negativni, so ostali v bivalni enoti. Tudi njihovo zdravstveno stanje redno spremljamo.

Trenutno so vsi uporabniki, ki prihajajo v VDC od doma, zaradi omejenega vključevanja v času epidemije doma. Z njimi sodelujemo na daljavo.

V primeru potrebnega nujnega varstva, bomo to zagotavljali v enoti Murska Sobota, ki deluje za potrebe nujnega varstva.

Obiski in izhodi uporabnikov BE Gornja Radgona  v času  prisotnosti okužbe niso dovoljeni.

S svojci in zakonitimi zastopniki smo povezani.

 

Vsem se za izkazano podporo in pomoč zahvaljujemo.

Posebej hvala uporabnikom za sodelovanje in razumevanje  v tem času.

 

Povezanost zaposlenih vseh enot zavoda nam omogoča izvajati vse naloge potrebne za organizacijo dela.

Za vsakega uporabnika posebej se trudimo in skrbimo, da se dobro počuti.

 

Lepo pozdravljeni,

Angela Benko Lang,

direktorica VDC Murska Sobota

23.10.2020 – Obvestilo – Omejitev izvajanja storitve omejitev izvajanja storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji v VDC Murska Sobota

Spoštovani!

Obveščamo vas, da smo s strani Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  bili pozvani da začasno omejimo izvajanje storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji.

Vsem uporabnikom, katerim starši, zastopniki ne morejo v tem času nuditi podpore in oskrbe bomo zagotavljali najnujnejše varstvo. Ustrezno  podporo bom organizirali za vse uporabnike, ki bodo v tem času zaprtja storitve ostali doma.

Vse uporabnike, svojce, skrbnike, zastopnike obveščamo, da se enote dnevnega varstva od ponedeljka, 26.10.2020  do preklica  zaprejo.

Glede zaprtja in vseh sprememb glede omejitev bomo uporabnike in svojce sproti obveščali.

Vse vas ponovno pozivamo, da dosledno upoštevajo vsa preventivna higienska priporočila NIJZ, da skupaj ustavimo porast okužb.

Angela Benko Lang, direktorica