02 / 522 36 40
Informacije
Celostna oskrba odraslih oseb z motnjo v telesnem in duševnem razvoju.

Kje nas najdete ?

Informacije o bivalni enoti

S 01. 07. 2013 je pričela delovati bivalna enota Ljutomer na naslovu Podgradje 1b.

Enota je vzpostavila življenje s petimi uporabniki. V sami hiši pa je na voljo postelj za 12 uporabnikov. Sobe so eno- in dvoposteljne. V pritličju so sobe in skupni prostori prilagojeni težje mobilnim in osebam na invalidskem vozičku.

Življenje v bivalni enoti je organizirano od ponedeljka do petka popoldan ter ponoči (16 ur) ter ob vikendih, praznikih in dela prostimi dnevi 24 ur.

Uporabniki se vključujejo v različne aktivnosti. Sodelujejo pri pripravi obrokov in pri urejanju skupnih prostorov ter svojih sob. Zaposlitev in hkrati sprostitev pa jim omogoča delo na vrtu in urejanje okolice.

Prosti čas je namenjen sprostitvi, druženju, rekreaciji. Uporabniki se najraje družijo na terasi ob pitju kave in v dnevnem prostoru ob gledanju televizije in poslušanju glasbe. Ob lepem vremenu gredo na sprehod. Vikende in praznike preživijo v bivalni enoti ali pri svojcih.

Zaposlene uporabnike spodbujamo k samostojnosti ter jim dajemo suport na tistih področjih, kjer ga potrebujejo. Pri tem pa upoštevamo individualnost, potrebe, zmožnosti ter želje vsakega uporabnika.