Spoštovani uporabniki in svojci!

Kljub prizadevanju in skrbi, da dosledno upoštevamo vse ukrepe za preprečevanje okužbe z virusom COVID- 19 vas obveščamo, da je prišlo  v  naši enoti VDC Lendava in BE Lendava  do izbruha okužb.

Trenutno imamo okuženih 6 stanovalcev BE in dve zaposleni. Stanovalci Bivalnih enot so v tem času ostali v bivalni enoti, kjer smo  takoj pričeli izvajati  tudi vse dodatne ukrepe, ki so potrebni za zagotovitev varnosti uporabnikov in zaposlenih ob pojavu okužbe.

Stanovalci prebolevajo okužbo v lažji obliki.

Potrudili se bomo in naredili vse za njih, v času okrevanja. Ravnali bomo po navodilih vlade in v skladu z kriznim načrtom zavoda.

Vse svojce stanovalcev smo osebno/telefonsko obvestili.
Prav tako smo osebno/telefonsko  obvestili vse  svojce uporabnikov katerih stiki bi lahko bili tvegani za prenos okužbe. Tako vas bomo obveščali tudi v prihodnje.

Ker so uporabniki storitev varstveno delovni centrov po vladnem odloku izvzeti kot izjeme in jim pogoja PCT za obiskovanje VDC-ja ni potrebno izpolnjevati vas prosimo,  da ste pozorni na vsako slabo počutje in izražene bolezenske znake (povišana temperatura, znake prehlada). V tem primeru ostanite doma se samoizolirajte in kontaktirajte izbranega zdravnika.

Priporočamo tudi samotestiranje uporabnikov doma. Prav tako ostane uporabnik doma, če se bolezenski znaki pojavijo pri katerem od članov gospodinjstva, v katerem živi uporabnik oz. uporabnica VDC-ja. O izostanku obvestite vodjo enote VDC, da skupaj dogovorite vnaprejšnje ravnanje.

Za  informacije so vam na voljo vodje enot.

Za vaše sodelovanje in podporo se vam zahvaljujemo in vas v upanju, da bo covid čim prej za nami lepo pozdravljamo.

Angela Benko Lang, direktorica