V letošnjem letu se je uporabnikom VDC Murska Sobota ponudila priložnost vključitve v zaposlitev v trgovskem centru OBI. Takšne priložnosti v rednem delovnem okolju so majhne,  osebe z zmerno motnjo v duševnem razvoju pa si takšne zaposlitve želijo. Pomeni jim največjo možnost socialne vključenosti. To je ustavna pravica in temeljna svoboščina slehernega človeka, ne glede na osebne okoliščine. V taki zaposlitvi posamezniki pridobivajo znanja, izkušnje, doživljajo uspehe in izražajo svoje sposobnosti. Pri delu se jih podpira glede na njihove individualne sposobnosti in se jim prilagodi delovno mesto.

Za vključitev v zaposlitev v običajno delovno okolje v trgovskem centru OBI so se odločili štirje uporabniki, ker tu vidijo priložnost za osebni razvoj, hkrati pa prevzemajo aktivno in polnovredno vlogo v svojem življenju ter odgovornost za lastna dejanja. Izvajajo pomoč pri enostavnih delih – pomoč v trgovini, v skladišču, na vrtnem oddelku in drugo. Zabeležili smo njihove prve vtise:

Dimitrij: »Bilo je lepo, zanimivo, delovno. Prodajalci so prijazni in mi znajo prisluhniti. Lahko jih vprašam, če kaj ne vem. Danes sem pomagal stranki.«

Franci: »Fajn je bilo. Spoznali smo se s šefom.«

Matej: »Z rožami mi je lepo delati. Komaj sem čakal, da začnem delati v OBI-ju.«

Bojan: »Bilo je dobro. Zlagal sem barve in odpadne kartone.«

2  1